Společnost pro trvale udržitelný život

Aktuality STUŽ

Aktuality STUŽ je emailový zpravodaj, který vychází přibližně jednou za 2 týdny a přináší aktuality pro členy a příznivce STUŽ. Přihlaste se k jeho odběru vyplněním jednoduchého formuláře zde.

Archiv doposud vydaných Aktualit STUŽ.

Staňte se členem STUŽ

Není nic jednoduššího, než se přihlásit.

Informace o podmínkách členství

On-line přihláška za člena STUŽ

 

STUŽ na sociálních sítích

Sledujte nás také na sociálních sítích - tam najdete aktuální informace a zajímavosti

Facebook

Twitter

North Bohemian mining limits

Stanovisko č. 126 předsednictva Společnosti pro trvale udržitelný život ke snahám o změny Územních ekologických limitů těžby hnědého uhlí

STUŽ je hluboce znepokojena pokračujícím tlakem na změnu vládního usnesení 444 z roku 1991, které bylo znovu potvrzeno vládním usnesením 1176 z roku 2008. Vítáme proto zásadní postoj ministra životního prostředí Richarda Brabce a místopředsedy vlády Andreje Babiše, kteří odmítají veškeré snahy o prolomení limitů a respektují princip kontinuity vládní politiky ve směru k občanům a jejich občanským a lidským právům po roce 1989.

Pasoucí se tur domácí, Krásný Les (Petrovice), 06-2010

V rámci řízení EIA "Záměr stavby Truck centrum Krásný les (Petrovice) – MZP453" zaslala STUŽ Ministerstvu životního prostředí nesouhlasné vyjádření k přepracované dokumentaci tohoto záměru. Celý záměr považujeme za zcela nesmyslný a nebezpečný životnímu prostředí a přírodě, v záměru bylo i v přepracované dokumentaci nalezeno mnoho chyb. Děkujeme opět ing.arch Martině Kárové za pečlivé vypracování podkladů. Celé stanovisko si můžete prohlédnout zde.

V rámci řízení EIA "Záměr stavby Truck centrum Krásný les (Petrovice) – MZP453" zaslala STUŽ Ministerstvu životního prostředí nesouhlasné vyjádření k tomuto záměru. Celý záměr považujeme za zcela nesmyslný a nebezpečný životnímu prostředí, v záměru bylo nalezeno mnoho chyb, ne li přímo podvodů a jako perlička na závěr bylo zjištěno, že se celý záměr stavby odvolává na neplatný úzmní plán. Děkujeme především ing.arch Martině Kárové za pečlivé vypracování podkladů. Celé stanovisko si můžete prohlédnout zde.

Společnost pro trvale udržitelný život
Zpravodaj STUŽ
ISSN 1802-3053


Creative Commons License