Společnost pro trvale udržitelný život

Aktuality STUŽ

Aktuality STUŽ je emailový zpravodaj, který vychází přibližně jednou za 2 týdny a přináší aktuality pro členy a příznivce STUŽ. Přihlaste se k jeho odběru vyplněním jednoduchého formuláře zde.

Archiv doposud vydaných Aktualit STUŽ.

Staňte se členem STUŽ

Není nic jednoduššího, než se přihlásit.

Informace o podmínkách členství

On-line přihláška za člena STUŽ

 

STUŽ na sociálních sítích

Sledujte nás také na sociálních sítích - tam najdete aktuální informace a zajímavosti

Facebook

Twitter

Josef Vavroušek a Dennis Meadows, STUŽ, Praha,26.8.1994 03 croped

Jubilejní 20. ročník ekologické Ceny Josefa Vavrouška přichystal novinku. Poprvé ocení laureáty ve dvou kategoriích.

Brno (10. února 2016) – Letošní ročník prestižní Ceny Josef Vavrouška, kterou každoročně uděluje Nadace Partnerství, letos představuje průlomovou novinku. Poprvé se totiž budou udělovat ceny dvě – jedna za dlouhodobý přínos životnímu prostředí a druhá v kategorii významný ekologický počin. Stejně jako v loňských letech může na cenu nominovat kdokoliv prostřednictvím webových stránek www.cenajosefavavrouska.cz. Přihlašovat je možné ode dneška až do konce dubna.

Jménem Společnosti pro udržitelný život a Centra pro otázky životního prostředí UK si Vás dovolujeme oslovit s anketou, která se zaměřuje na názory a představy o vzdělávání. Zajímají nás pohledy zástupců nevládních organizací, pedagogů, studentů (nejen) pedagogiky, rodičů, ale i dalších osob, které jsou zapojeny do procesu vzdělávání, ovlivňují ho, zajímají se o jeho směřování, nebo by jednoduše chtěli na vzdělávání vyjádřit svůj názor.

Strom logoV současné době probíhá příprava anglické verze našeho časopisu Envigogika. Do konce června by mělo vyjít – vedle české verze – též první číslo v angličtině, a redakce pro něj chce získat několik originálních článků. Prosíme vás tedy, abyste věnovali pozornost následující výzvě.

V podvečer 8. března 2023 proběhlo každoroční Valné shromáždění STUŽ, opět v on-line formě. Shromáždění bylo volební, takže zvolilo nové vedení naší Společnosti a to:

Předsedou byl opět zvolen Jiří Dlouhý

Členy předsednictva byli zvolení: Pavel Šremer, Miroslav Petr, Josef Břečka, Eva Tylová a Karolína Daňková

Revizorem byl zvolen Karel Jech

Děkujeme všem, kteří již ve vedení nepokračují za jejich dosavadní práci.

Po zájemce je k dispozici usnesení Valného shromáždění a zápis o jeho průběhu.

NNSCP Sustainable Farm

Dne 17. listopadu 2021 vyšel na webu Carbon Brief zásadní analytický text k výsledkům COP 26 v Glasgow pro potraviny, lesy, využití půdy a přírodu. Text pro vás Pavel Šremer přeložil do češtiny. Překlad je udělaný narychlo pomocí překladače Deeply, omluvte, prosím, případné nedostatky. 

Přeložený článek si stáhněte zde.

Společnost pro trvale udržitelný život
Zpravodaj STUŽ
ISSN 1802-3053


Creative Commons License