Společnost pro trvale udržitelný život

Aktuality STUŽ

Aktuality STUŽ je emailový zpravodaj, který vychází přibližně jednou za 2 týdny a přináší aktuality pro členy a příznivce STUŽ. Přihlaste se k jeho odběru vyplněním jednoduchého formuláře zde.

Archiv doposud vydaných Aktualit STUŽ.

Staňte se členem STUŽ

Není nic jednoduššího, než se přihlásit.

Informace o podmínkách členství

On-line přihláška za člena STUŽ

 

STUŽ na sociálních sítích

Sledujte nás také na sociálních sítích - tam najdete aktuální informace a zajímavosti

Facebook

Twitter

MF Dnes a internetový portál iDNES.cz uveřejnili 11. 2. 2010 článek „Zelení sobě. Ze státního“ (http://zpravy.idnes.cz/zeleni-sobe-za-ministra-lisky-sly-na-vzdelavaci-projekty-zelenych-miliony-1uj-/studium.asp?c=A100210_210428_studium_vel) poškozující neprávem dobré jméno Rezekvítku. Na základě kusých a zkreslených informací se snaží poškodit ekologickou výchovu a pomluvit kompetentnost Ministerstva školství.

Na titulní straně čtvrtečního vydání MF Dnes jsme se mohli dočíst, že ekologie nesmí převálcovat ostatní priority školství, mezi které patří i historie, čtení či cizí jazyky. Je to jen jedno z mnoha zavádějících tvrzení článku, který zostra kritizuje tzv. zelené projekty. Protože Ochrana fauny ČR patří mezi neziskové organizace článkem zostuzené jako tvůrce zbytečných vzdělávacích projektů za nehorázné peníze, rádi bychom doplnili informace, které autoři článku záměrně pominuli.

Premiér Jan Fischer jednal v úterý 6. října se zástupci 11 střešních nevládních neziskových organizací, které reprezentují více než tisíc nevládních organizací, o vzájemné spolupráci mezi státem a jimi v době ekonomické krize.

Společná platforma pro energetickou účinnost (Energy Efficiency Watch) zveřejnila analýzu národních plánů pro podporu energetické účinnosti, které mělo 27 členských států EU za povinnost odevzdat Komisi v rámci působnosti Směrnice o energetické účinnosti u konečného uživatele do června 2007. Studii vypracoval Wuppertalský institut společně se společností Ecofys. Materiál doplňuje již hotové shrnující hodnocení Komise. Studie má za cíl vypíchnout kvalitně zpracované Národní plány pro energetickou účinnost a má sloužit jako zdroj inspirace pro formulaci návazných plánů, které mají členské státy povinnost předložit do června 2011.

Nevládní organizace European Environmental Bureau (EEB) zveřejnila deset prioritních úkolů pro české předsednictví EU v oblasti životního prostředí. EEB, vlivná asociace více než 140 ekologických organizací působící v Bruselu, vydává dokument Deset zelených úkolů před začátkem každého předsednictví. Jde o stručné shrnutí výzev v oblasti životního prostředí, které stojí před předsednickým státem.

 

Společnost pro trvale udržitelný život
Zpravodaj STUŽ
ISSN 1802-3053


Creative Commons License