Společnost pro trvale udržitelný život

Aktuality STUŽ

Aktuality STUŽ je emailový zpravodaj, který vychází přibližně jednou za 2 týdny a přináší aktuality pro členy a příznivce STUŽ. Přihlaste se k jeho odběru vyplněním jednoduchého formuláře zde.

Archiv doposud vydaných Aktualit STUŽ.

Staňte se členem STUŽ

Není nic jednoduššího, než se přihlásit.

Informace o podmínkách členství

On-line přihláška za člena STUŽ

 

STUŽ na sociálních sítích

Sledujte nás také na sociálních sítích - tam najdete aktuální informace a zajímavosti

Facebook

Twitter

getImgV nakladatelství Karolinum právě vyšla nová kniha – učebnice – našeho člena prof. Bedřicha Moldana

Učebnice Civilizace na planetě Zemi Bedřicha Moldana je primárně určena studentům gymnázií, ale může sloužit i při výuce na dalších typech středních škol. Obsahově přímo navazuje na témata Rámcového vzdělávacího programu pro gymnázia zvláště vzdělávací oblasti Člověk a příroda, Člověk a společnost) a přispívá k prohloubení průřezových témat, jako jsou Environmentální výchova a Výchova k myšlení v evropských a globálních souvislostech. MŠMT schválilo knihu v roce 2018 k zařazení do seznamu učebnic pro střední vzdělávání pro vzdělávací oblasti Člověk a příroda a Člověk a společnost s dobou platnosti 6 let.

Máte-li zájem o ukázku textu, kontaktujte prosím: Eliška Pábl Kaplanová, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Informace o knize na stránkách nakladatelství Karolinum

MejSe k Svetu LOGO BarvaČeské neziskové organizace již 25 let pomáhají potřebným doma i ve světě, chrání přírodu, prosazují lepší správu veřejných věcí, věnují se českému vzdělávacímu systému a pečují o lidskou důstojnost. Čtvrtstoletí po sametové revoluci v Česku znovu hledají společný směr, kterým se dále vydat. Nové cíle pro udržitelný rozvoj letos přijme i světové společenství. Důraz bude kladen na provázanost životů s našimi sousedy, lidmi na jiných kontinentech i stavem naší planety.  Zdraví, bezpečnost a důstojný život nejen pro nás, ale i pro budoucí generace – to je výzva, která vyžaduje dohodu na hlavních principech rozvoje. Ukažme společně, že každý neseme svůj díl odpovědnosti za současný globální svět i za naši budoucnost.

Společnost pro trvale udržitelný život
Zpravodaj STUŽ
ISSN 1802-3053


Creative Commons License