Společnost pro trvale udržitelný život

Aktuality STUŽ

Aktuality STUŽ je emailový zpravodaj, který vychází přibližně jednou za 2 týdny a přináší aktuality pro členy a příznivce STUŽ. Přihlaste se k jeho odběru vyplněním jednoduchého formuláře zde.

Archiv doposud vydaných Aktualit STUŽ.

Staňte se členem STUŽ

Není nic jednoduššího, než se přihlásit.

Informace o podmínkách členství

On-line přihláška za člena STUŽ

 

STUŽ na sociálních sítích

Sledujte nás také na sociálních sítích - tam najdete aktuální informace a zajímavosti

Facebook

Twitter

Ministerstvo zdravotnictví varuje před zdraví nebezpečnou kosmetikou, která je k dostání na českém trhu. Jde o oční stíny Baolishi zelené a modré barvy a dívčí kosmetickou sadu Supere Compact Cosmetic Case. Sdělil to hlavní hygienik ČR Michael Vít. Zmíněné výrobky obsahují olovo, které může nepříznivě ovlivnit krvetvorbu a nervový systém.

V očních stínech Baolishi, které jsou v mističkách s plastovým víčkem a nápisem Baolishi, byl chemickými rozbory zjištěn zvýšený obsah olova 35 až 57 miligramů na kilogram, přičemž povolena je pouze stopová přítomnost tohoto prvku. V očních stínech bylo chemickými analýzami potvrzeno olovo i nad 4200 miligramů na kilogram. Oční stíny Baolishi i Dívčí kosmetická sada Super Compact Cosmetic Case značky Girlz pochází z Číny.

Prodejci a distributoři jsou povinni uvedené výrobky okamžitě stáhnout z trhu a přijmout prodaná balení od zákazníků zpět

You have no rights to post comments

Společnost pro trvale udržitelný život
Zpravodaj STUŽ
ISSN 1802-3053


Creative Commons License