Společnost pro trvale udržitelný život

Aktuality STUŽ

Aktuality STUŽ je emailový zpravodaj, který vychází přibližně jednou za 2 týdny a přináší aktuality pro členy a příznivce STUŽ. Přihlaste se k jeho odběru vyplněním jednoduchého formuláře zde.

Archiv doposud vydaných Aktualit STUŽ.

Staňte se členem STUŽ

Není nic jednoduššího, než se přihlásit.

Informace o podmínkách členství

On-line přihláška za člena STUŽ

 

STUŽ na sociálních sítích

Sledujte nás také na sociálních sítích - tam najdete aktuální informace a zajímavosti

Facebook

Twitter

ZamekDobris smallPozvánka na seminář k 20. výročí ministerské konference

„Životní prostředí pro Evropu“

konané v Dobříši 21.23. června 1991,

který se bude konat

v pondělí 13. 6. 2011 od 14. hodiny v Americkém centru při Velvyslanectví USA,

ul. Tržiště 13 (1.p.), Praha 1 – Malá Strana.

Společnost pro trvale udržitelný život (STUŽ) ve spolupráci s Velvyslanectvím USA v Praze si Vás dovolují pozvat na seminář věnovaný Dobříšské konferenci, která právě před dvaceti lety zahájila novou etapu spolupráce zemí EHK OSN v oblasti životního prostředí. Účelem semináře bude nejen obnova historické paměti o této významné události, iniciované naším prvním federálním ministrem životního prostředí Josefem Vavrouškem, ale i diskuse s jejími  tehdejšími účastníky o tom, co všechno tato konference a celý proces “Životní prostředí pro Evropu“ přinesly. Tímto seminářem bychom také chtěli na konferenci navázat a diskutovat důležité směry pro budoucí spolupráci v Evropě, resp. EHK OSN.

Program semináře:

  • Zahájení konference: David Gainer, kulturní atašé, Velvyslanectví USA v ČR, a předseda STUŽ Ing. Jiří Dlouhý.
  • Jak viděl konferenci její tehdejší spoluorganizátor RNDr. Jan Kára, nyní velvyslanec ČR ve Švédském království, tehdy vedoucí přípravného týmu konference na FVŽP.
  • Prof. Erazim Kohák, významný účastník konference (tehdy z USA), se soustředí na zelené svědomí na Dobříši.
  • Následovat bude pohled aktivního účastníka ze Slovenské republiky prof. RNDr. Mikuláše Huby, předsedy slovenské STUŽ, tehdejšího předsedy Výboru životného prostredia Slovenskej národnej rady a účastníka všech následných konferencí.
  • Dále zazní vzpomínka na oficiální část konference z úst Ing. Jana Mikoláše, tehdejšího náměstka ministra-předsedy FVŽP, zodpovědného za mezinárodní spolupráci.
  • O své zážitky z přípravy a průběhu konference se podělí Ing. Jiří Dlouhý, tehdejší člen přípravného týmu konference na FVŽP.
  • Slovo do diskuze o významu konference zazní od Pavla Šremera, prom. biol., tehdejšího náměstka ministra-předsedy FVŽP.
  • Informaci o postoji české delegace na následné konferenci v Astaně podá Mgr. Lukáš Pokorný z MŽP.
  • Zhodnocení současného stavu Dobříšského procesu a trendů do budoucnosti z hlediska evropských nevládních organizací provede Ing. Jiří Dlouhý, účastnící se následných dobříšských aktivit za české nevládní organizace.
  • Následovat bude diskuze z pléna.

Seminář budou moderovat Jiří Dlouhý (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.) a Pavel Šremer (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.),  kteří poskytují v případě potřeby i podrobnější informace k semináři.

VSTUP VOLNÝ

You have no rights to post comments

Společnost pro trvale udržitelný život
Zpravodaj STUŽ
ISSN 1802-3053


Creative Commons License