Společnost pro trvale udržitelný život

Aktuality STUŽ

Aktuality STUŽ je emailový zpravodaj, který vychází přibližně jednou za 2 týdny a přináší aktuality pro členy a příznivce STUŽ. Přihlaste se k jeho odběru vyplněním jednoduchého formuláře zde.

Archiv doposud vydaných Aktualit STUŽ.

Staňte se členem STUŽ

Není nic jednoduššího, než se přihlásit.

Informace o podmínkách členství

On-line přihláška za člena STUŽ

 

STUŽ na sociálních sítích

Sledujte nás také na sociálních sítích - tam najdete aktuální informace a zajímavosti

Facebook

Twitter

Zástupci plzeňské pobočky Společnosti pro trvale udržitelný život dokončili projekt týkající se problematiky komunálních odpadů. O jejich třídění, nedostatku sběrných nádob a hrozbě, kterou pro město představuje nová evropská směrnice, jsme se bavili s jejím koordinátorem Miroslavem Šutou.

Co vlastně zajišťuje Společnost pro trvale udržitelný život?

 

A jak si stojí město Plzeň? V Plzni je nedostatek nádob na třídění odpadu. To by se mělo změnit. Veřejné kontejnery jsou přeplněné a lidé nemají svůj odpad kam házet. V rámci našeho projektu chceme Plzeňanům vysvětlit, proč a jak správně třídit. Celou akci rozjedeme, až budeme mít dostatek prostředků. Plánujeme semináře, poradnu, informační letáky nebo podrobnou publikaci. Problémů je ale víc.

 

Můžete to rozvést? Dost nás trápí i nelegální dovoz německého odpadu a nově zpracovávaná evropská směrnice. Plzeňská teplárenská už několik let vážně uvažuje o výstavbě další spalovny. Nesmíme to nechat dojít tak daleko. Pozice naší země je kritická. Pokud se zákon schválí, celníci už nebudou mít možnost dovoz odpadu zastavit a doplatí na to i Plzeň.

 

LENKA KOVANDOVÁ

Společnost funguje velice dlouho. Naším cílem je kromě ochrany životního prostředí i snaha sdružit dohromady lidi různých odborností. Plzeňská pobočka vznikla na začátku března. Fungujeme na třech principech, a to ekonomickém, sociálním a ekologickém. Nyní řešíme komunální odpady.

You have no rights to post comments

Společnost pro trvale udržitelný život
Zpravodaj STUŽ
ISSN 1802-3053


Creative Commons License