Společnost pro trvale udržitelný život

Aktuality STUŽ

Aktuality STUŽ je emailový zpravodaj, který vychází přibližně jednou za 2 týdny a přináší aktuality pro členy a příznivce STUŽ. Přihlaste se k jeho odběru vyplněním jednoduchého formuláře zde.

Archiv doposud vydaných Aktualit STUŽ.

Staňte se členem STUŽ

Není nic jednoduššího, než se přihlásit.

Informace o podmínkách členství

On-line přihláška za člena STUŽ

 

STUŽ na sociálních sítích

Sledujte nás také na sociálních sítích - tam najdete aktuální informace a zajímavosti

Facebook

Twitter

MF Dnes (3.2.2006) Zachovejte obce, vzkázali kraji zastupitelé Litvínova

Máme strach o Litvínov! Nepokračujte v těžbě uhlí pod našimi sousedy Horním Jiřetínem a Černicemi. Tak vyznělo včerejší rozhodnutí litvínovských zastupitelů, kteří v dlouhém jednání připomínkovali návrhy územního plánu Ústeckého kraje.

Třináct z dvaadvaceti jich bylo pro zachování limitů těžby uhlí. Zbylých devět se zdrželo hlasování.

Před zahájením zastupitelstva navíc předali aktivisté Hnutí Duha starostovi Litvínova Karlu Zdražilovi symbolický korespondenční lístek s číslem 1375, tedy počtem obyvatel Litvínova, kteří podepsali petici ekologů proti likvidaci obcí na Litvínovsku hnědouhelným lomem.

„Chtěli jsme ukázat, kolik lidí má spolu s obavami o osud Horního Jiřetína a Černic také obavu o Litvínov. Rozhodnutí tamních zastupitelů vítáme. Je to velké vyjádření podpory,“ řekl Roman Klecker z Hnutí Duha.

Starosta Zdražil byl v hodnocení rozhodnutí zastupitelů zdrženlivý. Sám podporoval spíš variantu, která se nakonec stala součástí zamítavého postoje jeho kolegů. Podle něj je nutné, aby zhotovitel územního plánu kraje jednoznačně řekl, jaký vliv bude mít pokračování i ukončení těžby uhlí na Litvínov i zbytek Mostecka, a to jak v oblasti ekologické, tak v zaměstnanosti nebo demografickém vývoji.

You have no rights to post comments

Podobné články

Společnost pro trvale udržitelný život
Zpravodaj STUŽ
ISSN 1802-3053


Creative Commons License