Společnost pro trvale udržitelný život

Aktuality STUŽ

Aktuality STUŽ je emailový zpravodaj, který vychází přibližně jednou za 2 týdny a přináší aktuality pro členy a příznivce STUŽ. Přihlaste se k jeho odběru vyplněním jednoduchého formuláře zde.

Archiv doposud vydaných Aktualit STUŽ.

Staňte se členem STUŽ

Není nic jednoduššího, než se přihlásit.

Informace o podmínkách členství

On-line přihláška za člena STUŽ

 

STUŽ na sociálních sítích

Sledujte nás také na sociálních sítích - tam najdete aktuální informace a zajímavosti

Facebook

Twitter

Praded-Barborka

Česká a slovenská Společnost pro trvale udržitelný život STUŽ Vás zvou na 27. Memoriál Josefa a Petry Vavrouškových, který se bude letos konat v CHKO Jeseníky, přímo v jejím srdci-národní přírodní rezervaci Praděd, poblíže čarodějnických Petrových kamenů v horské chatě Barborka na svahu nejvyšší moravské hory Pradědu, který se bude konat ve dnech 27. až 29. května.

Memoriál bývá střídavě na Slovensku a v Česku, letos organizace připadá na českou STUŽ. Z mnoha možností jsme vybrali CHKO Jeseníky.

Stručný program Memoriálu

Pátek 27. 5. večer

Příjezd, ubytování, večeře.
Úvodní informace o CHKO Jeseníky od vedoucího CHKO Jeseníky Mgr. Petra Šaje.

První část semináře věnovaného problematice (ne)udržitelného vývoje světa i ČR a SR 30 let po Summitu Země v Riu. Zájemce o přednesení příspěvku na tato témata prosíme o přihlášení příspěvku do elektronické přihlášky.

Sobota 28. 5.

Celý den bude věnován exkurzi do CHKO Jeseníky. Po nejzajímavějších místech parku nás provedou pracovníci Správy CHKO. Dozvíme se v terénu o managementových opatřeních jako je pastva, likvidace nepůvodní kleče, sečení či strhávání drnu a lesnická opatření. Dle zájmu je možné rozdělení na dvě skupiny- jedna skupina by absolvovala exkurzi do oblasti Petrových kamenů, Vysoké hole a nejen botanického klenotu Velké kotliny, druhá skupina by si prohlédla horní část atraktivního údolí Bílé Opavy a původní staré porosty horských smrčin.

Následovat bude společenský večer, zahájený informacemi z obou STUŽek, Česka i Slovenska.

Neděle 29. 5.

Dopoledne druhá část semináře s tématy jako první část.

Odpoledne bude program podle individuálních plánů účastníků. Dle doporučení Správy CHKO je možné na cestě domů navštívit např. informační středisko v Karlově Studánce s velmi zajímavou geologickou expozicí

Organizační informace

Ubytování

S ohledem na to, že se jedná o turisticky velmi navštěvovanou oblast, museli jsme již nyní udělat rezervaci. Nabídka ubytování je následující:

Ubytování v horské chatě Barborka, Praděd – cca 500 Kč za noc – úhrada na místě. Více o chatě Barborka na http://barborka-praded.cz/

Pokud máte zájem o ubytování, vyznačte to v přihlášce.

Stravování

Pokud zvolíte společné stravování v horské chatě, označte tento fakt v přihlášce.

Cena polopenze 250 Kč/den.

Doprava

Doprava je individuální. Pokud jedete autem a máte volná místa, případně pokud máte zájem o spolujízdu, označte to v elektronické přihlášce. Parkování je možné u horské chaty Barborky.

Příhláška

Elektronickou přihlášku naleznete zde - vyplňte ji, prosím, nejpozději do 10. května 2022.

O podrobnostech celé akce budou zájemci informováni nejpozději v půli května.

Bližší informace k programu poskytuje Pavel Šremer (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. ), k logistice ubytování a stravování Ing. Eva Vavroušková (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. ).

You have no rights to post comments

Společnost pro trvale udržitelný život
Zpravodaj STUŽ
ISSN 1802-3053


Creative Commons License