Společnost pro trvale udržitelný život

Aktuality STUŽ

Aktuality STUŽ je emailový zpravodaj, který vychází přibližně jednou za 2 týdny a přináší aktuality pro členy a příznivce STUŽ. Přihlaste se k jeho odběru vyplněním jednoduchého formuláře zde.

Archiv doposud vydaných Aktualit STUŽ.

Staňte se členem STUŽ

Není nic jednoduššího, než se přihlásit.

Informace o podmínkách členství

On-line přihláška za člena STUŽ

 

STUŽ na sociálních sítích

Sledujte nás také na sociálních sítích - tam najdete aktuální informace a zajímavosti

Facebook

Twitter

ZuzanaCaputovaPokracujeVKampani-Orez-IMG 0394-SF

Společná gratulace České a Slovenské STUŽ byla předána osobně nové paní prezidentce v sobotu naším členem Jorajom Mesíkom.

_______________________________
Vivat paní Čaputová
Účastníce a účastníci Memoriálu Josefa a Petry Vavrouškových z Česka i Slovenska pozdravují novou prezidentku Slovenské republiky.

Už po pětadvacáté se setkáváme, abychom si připomněli osobnost a dílo prvního a zároveň posledního československého ministra životního prostředí, který spolu se svou dcerou zahynul v roce 1995 pod lavinou v Západních Tatrách.

Josef Vavroušek byl nejen prominentní československý politik a environmentalista, ale i osobnost s velikým mezinárodním přesahem. V roce 1991 inicioval vznik procesu Životní prostředí pro Evropu a o rok později, jako vedoucí Československé delegace na Summitu Země v Riu de Janeiro, navrhl změnu struktury OSN s výrazným posílením environmentálního pilíře. Josef Vavroušek předběhl v mnohém dobu a už před 30 lety předvídal environmentální rizika a hrozby, které dnes i naše veřejnost začíná vnímat jako prioritní problém.

Považujeme za symbolické, že 25. ročník Memoriálu se koná právě v době inaugurace nové slovenské prezidentky, která taktéž pochází z environmentálního hnutí. S velkým zadostiučiněním přijímáme fakt, že takto zaměřená osobnost se stává hlavou jednoho z nástupnických států bývalého Československa.

V souvislosti se jmenováním do této náročné funkce si dovolujeme nabídnout nové hlavě státu odborné znalosti a dlouholeté zkušenosti nás i našich členů v oblasti ochrany životního prostředí a prosazování koncepce udržitelného způsobu života.

Ing. Jiří Dlouhý – předseda STUŽ ČR

RNDr. Mgr. Ján Szöllös

Kontakt: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., tel. 00420 724 698 016

 

You have no rights to post comments

Společnost pro trvale udržitelný život
Zpravodaj STUŽ
ISSN 1802-3053


Creative Commons License