Společnost pro trvale udržitelný život

Aktuality STUŽ

Aktuality STUŽ je emailový zpravodaj, který vychází přibližně jednou za 2 týdny a přináší aktuality pro členy a příznivce STUŽ. Přihlaste se k jeho odběru vyplněním jednoduchého formuláře zde.

Archiv doposud vydaných Aktualit STUŽ.

Staňte se členem STUŽ

Není nic jednoduššího, než se přihlásit.

Informace o podmínkách členství

On-line přihláška za člena STUŽ

 

STUŽ na sociálních sítích

Sledujte nás také na sociálních sítích - tam najdete aktuální informace a zajímavosti

Facebook

Twitter

Ex-Soviet housing in Milovice, CZ

Tisková zpráva Společnosti pro trvale udržitelný život (STUŽ/ČR ) a Spoločnosti pre trvalo udržateľný život (STUŽ SR) ze dne 12. 9. 2018

Naše společnosti zorganizovaly ve dnech 7. až 9. září 2018 v obci Bobrovec v Západních Tatrách již své 24. setkání u příležitosti Memoriálu Josefa a Petry Vavrouškových.

Hlavním letošním tématem tohoto setkání bylo sté výročí vzniku společného státu a spolupráce obou zemí při ochraně přírody a krajiny. Při této příležitosti si účastníci také připomněli 50. výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa a následnou přes dvě desetiletí trvající sovětskou okupaci. Ta přinesla nejen ztráty na životech, hospodářskou újmu a úpadek kulturní a mravní, ale i enormní poškození životního prostředí. A jelikož jsou tyto škody a rizika z nich vycházející stále aktuální, vyzývají účastníci 24. Memoriálu Josefa a Petry Vavrouškových vlády České a Slovenské republiky k odstranění zbývajících ekologických škod po okupační Sovětské armádě.

Text výzvy „Výzva účastníků Memoriálu Josefa a Petry Vavrouškových k odstranění zbývajících ekologických škod po okupační Sovětské armádě“ je přílohou této tiskové zprávy.

Kontakt pro média:

Pavel Šremer – tel.: +420 732966595; e-mail:  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. 

Mikuláš Huba – tel.: +421 904007782; e-mail:  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Vlastní text výzvy.

Plný text výzvy ve slovenštině

You have no rights to post comments

Společnost pro trvale udržitelný život
Zpravodaj STUŽ
ISSN 1802-3053


Creative Commons License