Společnost pro trvale udržitelný život

Aktuality STUŽ

Aktuality STUŽ je emailový zpravodaj, který vychází přibližně jednou za 2 týdny a přináší aktuality pro členy a příznivce STUŽ. Přihlaste se k jeho odběru vyplněním jednoduchého formuláře zde.

Archiv doposud vydaných Aktualit STUŽ.

Staňte se členem STUŽ

Není nic jednoduššího, než se přihlásit.

Informace o podmínkách členství

On-line přihláška za člena STUŽ

 

STUŽ na sociálních sítích

Sledujte nás také na sociálních sítích - tam najdete aktuální informace a zajímavosti

Facebook

Twitter

Longwanqun national forest park sanjiaolong crater lake 2011 07 25

V březnu STUŽ nepořádá pravidelný úterní seminář, ale v tuto dobu má stanovami určeno pořádat valné shromáždění členů. Časovou mezeru mezi volbou předsednictva a počítáním hlasů  vždy vyplní  zajímavou přednáškou, letos to bude přednáška a promítání obrázků členky STUŽ Martiny Páskové Geoparky Jižní Číny. Pokud nemáte zájem se zúčastnit valného shromáždění, což chápu, je možné přijít v úterý 3. března na Novotného Lávku ne v 16,00 hod., ale  až v 17,00 hod a poslechnout si povídání Martiny Páskové. Všichni jste srdečně zváni.

MARTINA PÁSKOVÁ, geografka: JIŽNÍ ČÍNA 
Už jste slyšeli o geoparcích? Že ne? Tak pojďte nasát vůně a chutě jihočínských geoparků a žasnout nad jejich bizardními tvary a barvami. Martina Pásková byla organizací UNESCO, která geoparky podporuje, vyslána zhodnotit, jak je na území tří z nich chráněno, prezentováno a místními komunitami využíváno jejich přírodní i kulturní dědictví. Navštívíte kolébku taoismu a budete svědky toho, jak kormoráni loví lidem ryby v Geoparku Longhushan, budete prolézat jeho pískovcovými skalními a sopečnými útvary ponořenými v mlžném lese. Vhlédnete do života minoritních etnik Zhuang a Yao a ochutnáte sváteční pětibarevnou rýži v Geoparku Fengshan, nabízejícím fascinující krasové útvary. Přistanete také na nejjižnějším cípu Číny, na tropickém ostrově Hainan, kde se z části nachází Geopark Leiqiong, jehož sopečný původ se odráží nejen v krajině, ale i v architektuře, zemědělství gastronomii, umění a dalších duchovních projevech místních obyvatel. A samozřejmě si zatančíte bambusový či dračí tanec

 

You have no rights to post comments

Společnost pro trvale udržitelný život
Zpravodaj STUŽ
ISSN 1802-3053


Creative Commons License