Společnost pro trvale udržitelný život

Aktuality STUŽ

Aktuality STUŽ je emailový zpravodaj, který vychází přibližně jednou za 2 týdny a přináší aktuality pro členy a příznivce STUŽ. Přihlaste se k jeho odběru vyplněním jednoduchého formuláře zde.

Archiv doposud vydaných Aktualit STUŽ.

Staňte se členem STUŽ

Není nic jednoduššího, než se přihlásit.

Informace o podmínkách členství

On-line přihláška za člena STUŽ

 

STUŽ na sociálních sítích

Sledujte nás také na sociálních sítích - tam najdete aktuální informace a zajímavosti

Facebook

Twitter

1024px Change in Average TemperatureZáznam z našeho prvního semináře v roce 2020 je již k dispozici - seminář byl opravdu nabitý a zajímavý, takže příjemný poslech pro zájemce.

Vidozáznam (rozdělen na 7 částí – úvod + 6 sekcí besedy)

Prezentace: Jiří Dlouhý: úvodRadim TolaszIvan Gabal

Zajímavé odkazy: Zprávy IPCC (v angličtině)Zelená dohoda pro Evropu – Infolist Klima a zdraví

Děkujeme panelistům za intenzivní zapojení a také děkujeme všem za účast.

Panelisté...

DSC 6620Seminář, který se zabýval novým stavebním zákonem byl hodně našlapaný, diskuse byla velmi bouřlivá, ale korektní a velmi zajímavá. Můžete to nakonec posoudit sami, když si prohlédnete dostupné materiály:

Seminář byl uspořádán ve spolupráci s Centrem pro otázky životního prostředí UK

Bubeneč, čistička, z Baby

V úterý 3. září proběhl seminář STUŽ na téma Perspektivy čištění odpadních vod a znečištění vodních toků aneb Podaří se zlepšit stav našich vod?

Společnost pro trvale udržitelný život (STUŽ) zve zájemce, kteří se buď chtějí dozvědět o nových metodách čištění odpadních vod a možnostech jejich aplikace, anebo sdílet své zkušenosti z této oblasti.

Panelisty semináře byli dr. Fuksa a ing Váňa - ze semináře je k dispozici videozáznam, který najdete zde.

beseda archPřinášíme vám  záznam a další materiály z diskusního semináře na témaArchitektura a změna klimatu, který jsme, ve spolupráci s Centrem pro otázky životního prostředí pořádali v úterý 5. listopadu 2019.

Více po kliknutí na název článku...

KrasnaLipa25. ročník memoriálu Josefa a Petry Vavrouškových proběhl ve dnech 14. až 16. června 2019 v Krásné Lípě v NP České Švýcarsko za účasti 25 účastníků z Česka a ze Slovenska. Součástí konference byla také přírodovědná exkurze do údolí řeky Kamenice pod vedením pracovníka NP České Švýcarsko. 

Po rozkliknutí najdete program konference, fotky, záznamy jednotlivých řečníků a jejich prezentace.

1024px World Population 1800 2100Dne 4. 6. 2019 proběhl seminář STUŽ, který se zabýval problémy nárůstu počtu obyvatel na Zemi, důsledkům tohoto nárůstu a také úbytku počtu obyvatel v jednotlivých evropských státech. Vystoupení všech panelistů byla velmi zajímavá a všechny zaznamenala také naše kamera, takže je můžete shlédnout dodatečně, když si rozkliknete tento článek.

IMG 1136aZákon č. 123/1998 Sb., o právu na informace o životním prostředí, je účinný již přes 20 let. Jaká má omezení? Jak se ho dotkla nová evropská legislativa v oblasti ochrany osobních údajů? U jakých subjektů můžete o informace žádat? A jak se jich domoci v případě, že nejsou poskytnuty dobrovolně?

V článku můžete shlédnout vystoupení jednotlivých panelistů a prohlédnout si jejich prezentace.

Lightmatter la at night 001

Přinášíme vám záznam z diskusního semináře na téma Musí být pod lampou opravdu největší tma? aneb Příčiny, dopady a možné regulace světelného znečištění

který se konal v úterý 2. dubna 2019 od 16 do 19 hodin, Praha 1, Novotného lávka 5, budova ČSVTS, místnost nejspíše č. 319

IMG 0940u

Beseda k ochrěně půdy byla, jako obvykle velmi zajímavá a byla tentokrát tak hojně navštívena, že na některé ani nezbyla místa k sezení, za což se omlouváme.

Po rozkliknutí najdete odkaz na videa, které jsme rozdělili na několik částí, prezentace těch panelistů, kteří ji měli a některé zajímavé odkazy.

Společnost pro trvale udržitelný život
Zpravodaj STUŽ
ISSN 1802-3053


Creative Commons License