Společnost pro trvale udržitelný život

Aktuality STUŽ

Aktuality STUŽ je emailový zpravodaj, který vychází přibližně jednou za 2 týdny a přináší aktuality pro členy a příznivce STUŽ. Přihlaste se k jeho odběru vyplněním jednoduchého formuláře zde.

Archiv doposud vydaných Aktualit STUŽ.

Staňte se členem STUŽ

Není nic jednoduššího, než se přihlásit.

Informace o podmínkách členství

On-line přihláška za člena STUŽ

 

STUŽ na sociálních sítích

Sledujte nás také na sociálních sítích - tam najdete aktuální informace a zajímavosti

Facebook

Twitter

Josef Vavroušek a Dennis Meadows, STUŽ, Praha,26.8.1994 03 croped

Jubilejní 20. ročník ekologické Ceny Josefa Vavrouška přichystal novinku. Poprvé ocení laureáty ve dvou kategoriích.

Brno (10. února 2016) – Letošní ročník prestižní Ceny Josef Vavrouška, kterou každoročně uděluje Nadace Partnerství, letos představuje průlomovou novinku. Poprvé se totiž budou udělovat ceny dvě – jedna za dlouhodobý přínos životnímu prostředí a druhá v kategorii významný ekologický počin. Stejně jako v loňských letech může na cenu nominovat kdokoliv prostřednictvím webových stránek www.cenajosefavavrouska.cz. Přihlašovat je možné ode dneška až do konce dubna.

Jménem Společnosti pro udržitelný život a Centra pro otázky životního prostředí UK si Vás dovolujeme oslovit s anketou, která se zaměřuje na názory a představy o vzdělávání. Zajímají nás pohledy zástupců nevládních organizací, pedagogů, studentů (nejen) pedagogiky, rodičů, ale i dalších osob, které jsou zapojeny do procesu vzdělávání, ovlivňují ho, zajímají se o jeho směřování, nebo by jednoduše chtěli na vzdělávání vyjádřit svůj názor.

Strom logoV současné době probíhá příprava anglické verze našeho časopisu Envigogika. Do konce června by mělo vyjít – vedle české verze – též první číslo v angličtině, a redakce pro něj chce získat několik originálních článků. Prosíme vás tedy, abyste věnovali pozornost následující výzvě.

V podvečer 8. března 2023 proběhlo každoroční Valné shromáždění STUŽ, opět v on-line formě. Shromáždění bylo volební, takže zvolilo nové vedení naší Společnosti a to:

Předsedou byl opět zvolen Jiří Dlouhý

Členy předsednictva byli zvolení: Pavel Šremer, Miroslav Petr, Josef Břečka, Eva Tylová a Karolína Daňková

Revizorem byl zvolen Karel Jech

Děkujeme všem, kteří již ve vedení nepokračují za jejich dosavadní práci.

Po zájemce je k dispozici usnesení Valného shromáždění a zápis o jeho průběhu.

NNSCP Sustainable Farm

Dne 17. listopadu 2021 vyšel na webu Carbon Brief zásadní analytický text k výsledkům COP 26 v Glasgow pro potraviny, lesy, využití půdy a přírodu. Text pro vás Pavel Šremer přeložil do češtiny. Překlad je udělaný narychlo pomocí překladače Deeply, omluvte, prosím, případné nedostatky. 

Přeložený článek si stáhněte zde.

V roce 2021 se nevládní organizace zapojily se svými podněty do Konference o budoucnosti Evropy, zvláště pak do její vícejazyčné digitální platformy. V České republice koordinuje nevládní, občanskou část příspěvků Evropská síť proti chudobě a sociálnímu vyloučení ČR (EAPN ČR, z.s.). Koordinátorem pracovní skupiny pro životní prostředí a klima se stal předseda STUŽe Jiří Dlouhý z Centra pro otázky životního prostředí UK.

Společnost pro trvale udržitelný život
Zpravodaj STUŽ
ISSN 1802-3053


Creative Commons License