Společnost pro trvale udržitelný život

Aktuality STUŽ

Aktuality STUŽ je emailový zpravodaj, který vychází přibližně jednou za 2 týdny a přináší aktuality pro členy a příznivce STUŽ. Přihlaste se k jeho odběru vyplněním jednoduchého formuláře zde.

Archiv doposud vydaných Aktualit STUŽ.

Staňte se členem STUŽ

Není nic jednoduššího, než se přihlásit.

Informace o podmínkách členství

On-line přihláška za člena STUŽ

 

STUŽ na sociálních sítích

Sledujte nás také na sociálních sítích - tam najdete aktuální informace a zajímavosti

Facebook

Twitter

Prohlášení Ústavu pro ekopolitiku, o.p.s. k neodvysílání pořadu Na větvi s kandidáty na evropské poslance

 Odvysílání debaty s kandidáty na poslance do Evropského parlamentu v rámci včerejšího ekologicko-publicistického pořadu „Na větvi“ zamezila bývalá členka Rady České televize Jana Dědečková. Ta považuje za nepřípustné odvysílat debatu deset dní před volbami bez účasti ODS, jejíž je členkou. Generální ředitel veřejnoprávní ČT Jiří Janeček námitce Dědečkové vyhověl a přesunul vysílací čas „volební“ debaty do týdnu po evropských volbách.

 

 Neodvysílaná debata je věnována diskusi českých zájmů a priorit souvisejících s životním prostředím a udržitelným rozvojem, které budou v budoucnu poslanci na půdě Evropského parlamentu hájit a prosazovat. K vyjádření stanovisek dostaly příležitost všechny parlamentní politické strany a dvě mimoparlamentní - Strana Zelených a Strana pro otevřenou společnost. ODS se přes pozvání a mnohé urgence autorů pořadu této besedy nezúčastnila.

 K natočení debaty vyzvala ČT čtyři české nevládní ekologické organizace: Ústav pro ekopolitiku, o.p.s., Zelený kruh, Společnost pro trvale udržitelný život a Hnutí DUHA. Ty společně pořádaly kampaň před volbami do Evropského parlamentu s cílem vyzvednout důležitost problémů ochrany životního prostředí, udržitelného rozvoje a kompetencí, které v tomto směru evropští poslanci mají. Kampaň mimo jiné oslovovala kandidáty pro volby do Evropského parlamentu s dotazy k politice životního prostředí.

 Neodvysílání debaty před evropskými volbami považují ekologické organizace za porušení veřejnoprávního postavení České televize. Ještě varovnější však je, že tento typ rozhodování v nejsilnějším veřejnoprávním médiu svým charakterem zřetelně připomíná dobu před listopadem 1989.

 

Mgr. Barbora Šafářová

tisková mluvčí

Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.

 

Hradební 3, 110 00 Praha 1

e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

www.ekopolitika.cz

You have no rights to post comments

Společnost pro trvale udržitelný život
Zpravodaj STUŽ
ISSN 1802-3053


Creative Commons License