Jak jsme slíbili, přinášíme některé materiály z besedy se zástupci politických stran, která proběhla dne 2. 5. 2006 na Novotného lávce. Stačí kliknout na název článku...

Beseda proběhla, jak je již zvykem u těchto předvolebních besed, za hojné účasti, nejen členů STUŽ, ale i dalších zájemců, mezi nimi bylo i několik novinářů.

Součástí besedy byla i krátká prezentace Zeleného kruhu, ve které bylo zhodnoceno hlasování poslanců k vybraným návrhům zákonů během uplynulého volebního období.

Ukázalo se, že není jednoduché přimět zástupce jednotlivých politických stran k stručným vystoupením, takže se nepovedlo probrat všechna připravená témata, přesto doufám, že si jednotliví účastníci mohli udělat jistý obrázek o ekologických programech volebních stran. Nám nezbývá, než si přát, aby si strany na tyto své sliby pamatovaly i po volbách. STUŽ se bude snažit jim to ve vhodný okamžik v mezivolebním období připomenout.

Děkuji všem posluchačům, že dodrželi pokyn moderátora a měli jen věcné dotazy či technické přípomínky. Omlouvám se všem, na které se nedostalo.

Na této stránce můžete najít prezentace, které se na besedě objevily a také přehledně uspořádané volební programy jednotlivých stran

Tak, jak jsem slíbil na besedě, nyní máte možnost připojit písemně své poznámky a připomínky, stačí kliknout na "Přidat komentář".

A kdo politické strany zastupoval?
  • ČSSD- Petr Petržílek, tvůrce environmentálního programu ČSSD
  • KDU-ČSL - Jakub Kašpar, spoluautor kapitoly Životní prostředí a kapitoly Zemědělství a rozvoj venkova
  • KSČM - Miroslav Prokeš, předseda komise strategie životního prostředí ÚV KSČM
  • ODS - prof. Bedřich Moldan, stínový ministr žp, senátor
  • SNK-ED - Eva Kružíková – poradce, nezávislý kandidát za SNK-ED
  • Strana zelených - Martin Bursík, předseda, volební lídr, kandidát za SZ
  • US-DEU - Josef Vozka, člen komise ŽP US-DEU