Beseda prosinec 21m

Pozor, s ohledem na současnou epidemickou situace se bude seminář konat výhradně ve formátu on-line, na platformě Zoom a bude streamována na Youtube.

Zveme Vás na diskusní webinář spolupořádaný STUŽ a Klimatickou koalicí
Světový summit o klimatu v Glasgow COP26 aneb budou mít naše děti a vnoučata kde žít?
v úterý 7. prosince 2021 od 16:00 do 18:00 hodin,
Praha 1, Novotného lávka 5, budova ČSVTS, sál 418 pouze on-line
Seminář proběhne pouze on-line – Účastníci se mohou připojit buď přes aplikaci Zoom (http://cop26klik.jdem.cz/ ), nebo bude možné sledovat stream na YouTube (http://cop26klikyoutube.jdem.cz/).

Ve dnech 31. října až 13. listopadu proběhla v britském Glasgow o rok odložená Světová konference OSN o klimatu (COP 26). Od konce summitu do našeho semináře již proběhl dostatečně dlouhý čas, abychom mohli s odstupem vyhodnotit, co nám doopravdy konference přinesla, jaké jsou další celosvětové vyhlídky na zastavení hrozivého nárůstu průměrných teplot.

Měla pravdu Greta Thunberg, když před časem řekla na Klimatickém summitu mládeže v Itálii, že celé COP26 bude pouze bla bla projevy bez reálných závazků? Povedlo se alespoň o kus snížit propast mezi potřebnými kroky a reálnými závazky, jak nám ukazuje Světový výhled energetiky 2021, vypracovaný Mezinárodní energetickou agenturou? Jaké byly další zážitky přímých účastníků Summitu? A jaká je role Velké Británie při jednáních i při vlastním snižování emisí skleníkových plynů?

Diskutovat budou:
Pavel Zámyslický – MŽP, vedoucí české delegace na COP26,
Barbora Kvasničková – mladá delegátka OSN,
Romana Březovská – Asociace pro mezinárodní otázky,
Jakub Zelený – Člověk v tísni,
Martin Bursík – klimatický plán Prahy,
Zuzana Stuchlíková – Britské velvyslanectví v Praze.

Diskusí bude provázet Markéta Boubínová (Deník N).

Pro prezenční účast na besedě přímo v Klubu techniků mohou být vyžadována hygienická opatření, nařízená příslušnými orgány, která budou platná v době besedy.

Beseda je určena jak pro členy STUŽ a Klimatické koalice, tak i pro širokou veřejnost.

Účast je zdarma.