Beseda 2102n

Zveme Vás na diskusní webinář na téma Epidemiologická bezpečnost planety Země aneb Epidemie a životní prostředí, jak do budoucna?

v úterý 2. února 2021 od 16:00 do 18:00 hodin. On-line na adrese http://stuz2102.jdem.cz/

Letošní „Výzkum vnímání globálních rizik“, připravený, jako každoročně, pro Světové ekonomické fórum v Davosu, označuje jako největší hrozbu, co se týče následků, infekční nemoci. Celosvětová pandemie covid–19 jasně ukázala, že naše společnost není připravena na tyto hrozby. I když můžeme diskutovat o tom, kdo zemřel na covid a kdo s covidem, statistiky celkově zemřelých, ať už české, nebo celosvětové ukazují na prudký nárůst celkově zemřelých za posledních 12 měsíců.

Co můžeme dělat pro to, abychom do budoucna byli lépe připraveni? Souvisí šíření infekčních nemocí se stavem našeho životního prostředí, s klimatickou krizí? To vše jsou otázky, které budou diskutovat naši panelisté:

 

  • RNDr. Dagmar Dzúrová, CSc., Přírodovědecká fakulta UK,
  • Radim Šrám, DrSc., Ústav experimentální medicíny AV ČR,
  • Alena Šteflová Ph.D., MPH, Ministerstvo zdravotnictví ČR,
  • prof. Michal Vojtíšek, Ph.D., fakulta strojní, ČVUT

 

Diskusi bude moderovat ing. Jiří Dlouhý, předseda STUŽ

Pokyny pro připojení:
Pokud se chcete účastnit setkání aktivně, připojte se, prosím, do konferenční aplikace na následující adrese: http://stuz2102.jdem.cz/. Doporučujeme mít naistalovaného klienta Zoom (https://zoom.us/download), ale lze používat také běžný prohlížeč. Pasivní účast (ale s možností písemných příspěvků a komentářů) bude také na streamu YouTube na adrese: https://youtu.be/NUI-nsesCW8