Beseda ListopadZveme Vás na diskusní on-line seminář na téma Letecká doprava a změna klimatu aneb Má létání budoucnost?

v úterý 3. listopadu 2020 od 16:00 do 17:30 hodin

beseda proběhne on-line pomocí platformy Zoom a bude streamována také na Youtube (podrobnosti na konci pozvánky).

Jak je to s emisemi z letecké dopravy a jaké další faktory mohou přispívat ke klimatické krizi? Jakým způsobem reaguje letecký průmysl, jaké novinky připravuje? Co přinášejí letadla pro meteorologii a výzkum změny klimatu? A jak je to konkrétně v Praze, máme se opravdu připravovat na navýšení leteckého provozu? To vše jsou otázky, které jsou spojené s leteckou dopravu a na které se budou snažit odpovědět naši panelisté

V panelu vystoupí

  • Jan Hollan, astrofyzik a environmentalista, CzechGlobe,
  • Vít Masare, iniciátor výzvy Letiště Praha Nebourat, Nerozšiřovat, Strana zelených
  • Martin Velek, letecký publicista,

 

  • další panelista v jednání

 

 

Besedu bude moderovat Jiří Dlouhý, předseda STUŽ

 

Jak se k on-line webináři připojit:

  • Pokud máte sluchátka i s mikrofonem a máte zájem případně vstoupit do diskuse i hlasem – vstupte v zadaný čas do aplikace Zoom na adrese http://jdem.cz/fgsc96 (i když vás aplikace bude vyzývat, nemusíte Zoom instalovat, použijte odkaz "Join from your browser").  V diskusi v aplikaci klást také písemně otázky, či psát komentáře, případně i vstoupit s hlasovým komentářem.
  • Pokud máte pouze sluchátka, či reproduktor, použijte jednodušší přístup do streamu na YouTube na adrese - https://youtu.be/qYmm1o81qYo – pokud se do aplikace YouTube přihlásíte, můžete v diskusi v aplikaci klást také písemně otázky, či psát komentáře.

Odkazy k připojení jsou také uvedeny na stránkách www.stuz.cz