Schönlinde-Markt-1

Zveme Vás na již XXV. Memoriál Josefa a Petry Vavrouškových, který se bude konat ve dnech 14.–16. června v NP České Švýcarsko. 

Téma minikonference Memoriálu: Letos je tomu už 30 let od Sametové revoluce. Bylo těch 30 let v ochraně životního prostředí/přírody opravdu sametových?

Memoriál pořádá společně česká a slovenská STUŽ, ve spolupráci se Správou Národního parku České Švýcarsko přímo v místě správy Národního parku, tj. v Krásné Lípě, v Domě Českého Švýcarska, o.p.s., na Křinickém náměstí 1161/10.
Na minikonferenci zveme jak pamětníky, kteří se podíleli na důležitých rozhodnutích v minulosti, tak i ty, kteří rozhodují dnes. Nebudou chybět příspěvky z pohledu nevládní sféry, včetně akademické oblasti. Příspěvky by se měly věnovat reflexi, jak byla důležitá témata v průběhu období řešena či neřešena jak na celostátní úrovni, tak z místního či regionálního pohledu. Důležitou součástí Memoriálu bude exkurze do cenných území NP České Švýcarsko.
Přesto zbude čas i na přátelské posezení a informace české STUŽe o dění v Česku a slovenské STUŽe o situaci na Slovensku.

Přihlášku vyplňte, prosím zde

Předběžný program:

Pátek 14. 6.

odpoledne příjezd účastníků, ubytování, večeře
Cca 18–22 hod. Dům Českého Švýcarska, Křinické náměstí 1161/10 Krásná Lípa:
• Přivítání účastníků
• Základní informace o NP a exkurzi
• Začátek minikonference: 00Příspěvky (STUŽ ČR a SR, zástupci NP, hosté…)

Sobota 15. 6.

7–8 snídaně
8–12 druhá část minikonference
12–13 oběd
13–19 exkurze vedená pracovníkem S-NP ČŠ a fotografem Václavem Sojkou (pro vážné zájemce o určitou problematiku – např. botaniku, zoologii, geologii atd. – se S-NP pokusí zorganizovat speciální exkurzi)
19–20 večeře
20–22 informace o dění v ČR a SR a ve STUŽkách, pak společenské posezení.

Neděle 16. 6.

7–8 snídaně
8–13 závěrečná část minikonference
Od 13 možnost individuálních exkurzí, odjezd

Budeme zajišťovat ubytování a stravování a vzhledem k začínající turistické sezóně to nebude jednoduché, proto potřebujeme znát požadavky účastníků co nejdříve.
Zatím máme rezervované ubytování pro nenáročné a sportovně laděné účastníky na terénní základně ČSOP, 4. ZO Tilia Krásný Buk 168 v místnostech pro 20, 5 a 4 osoby ve vlastním spacím pytli za nízkou cenu.
Podle zájmu se budeme snažit rezervovat ubytování v místních penzionech, pochopitelně za cenu vyšší (cca 800 Kč a více za dvojlůžkový pokoj za 1 noc). Stravování objednáme společné.
Dobré počasí rezervovat zatím nezvládáme, ale doufáme, že v tomto čase bude příznivé.

Pokud máte zájem se přihlásit, je třeba co nejdříve vyplnit elektronickou přihlášku, kterou najdete zde.