Společnost pro trvale udržitelný život

Aktuality STUŽ

Aktuality STUŽ je emailový zpravodaj, který vychází přibližně jednou za 2 týdny a přináší aktuality pro členy a příznivce STUŽ. Přihlaste se k jeho odběru vyplněním jednoduchého formuláře zde.

Archiv doposud vydaných Aktualit STUŽ.

Staňte se členem STUŽ

Není nic jednoduššího, než se přihlásit.

Informace o podmínkách členství

On-line přihláška za člena STUŽ

 

STUŽ na sociálních sítích

Sledujte nás také na sociálních sítích - tam najdete aktuální informace a zajímavosti

Facebook

Twitter

Schönlinde-Markt-1

Zveme Vás na již XXV. Memoriál Josefa a Petry Vavrouškových, který se bude konat ve dnech 14.–16. června v NP České Švýcarsko. 

Téma minikonference Memoriálu: Letos je tomu už 30 let od Sametové revoluce. Bylo těch 30 let v ochraně životního prostředí/přírody opravdu sametových?

Memoriál pořádá společně česká a slovenská STUŽ, ve spolupráci se Správou Národního parku České Švýcarsko přímo v místě správy Národního parku, tj. v Krásné Lípě, v Domě Českého Švýcarska, o.p.s., na Křinickém náměstí 1161/10.
Na minikonferenci zveme jak pamětníky, kteří se podíleli na důležitých rozhodnutích v minulosti, tak i ty, kteří rozhodují dnes. Nebudou chybět příspěvky z pohledu nevládní sféry, včetně akademické oblasti. Příspěvky by se měly věnovat reflexi, jak byla důležitá témata v průběhu období řešena či neřešena jak na celostátní úrovni, tak z místního či regionálního pohledu. Důležitou součástí Memoriálu bude exkurze do cenných území NP České Švýcarsko.
Přesto zbude čas i na přátelské posezení a informace české STUŽe o dění v Česku a slovenské STUŽe o situaci na Slovensku.

Přihlášku vyplňte, prosím zde

Předběžný program:

Pátek 14. 6.

odpoledne příjezd účastníků, ubytování, večeře
Cca 18–22 hod. Dům Českého Švýcarska, Křinické náměstí 1161/10 Krásná Lípa:
• Přivítání účastníků
• Základní informace o NP a exkurzi
• Začátek minikonference: 00Příspěvky (STUŽ ČR a SR, zástupci NP, hosté…)

Sobota 15. 6.

7–8 snídaně
8–12 druhá část minikonference
12–13 oběd
13–19 exkurze vedená pracovníkem S-NP ČŠ a fotografem Václavem Sojkou (pro vážné zájemce o určitou problematiku – např. botaniku, zoologii, geologii atd. – se S-NP pokusí zorganizovat speciální exkurzi)
19–20 večeře
20–22 informace o dění v ČR a SR a ve STUŽkách, pak společenské posezení.

Neděle 16. 6.

7–8 snídaně
8–13 závěrečná část minikonference
Od 13 možnost individuálních exkurzí, odjezd

Budeme zajišťovat ubytování a stravování a vzhledem k začínající turistické sezóně to nebude jednoduché, proto potřebujeme znát požadavky účastníků co nejdříve.
Zatím máme rezervované ubytování pro nenáročné a sportovně laděné účastníky na terénní základně ČSOP, 4. ZO Tilia Krásný Buk 168 v místnostech pro 20, 5 a 4 osoby ve vlastním spacím pytli za nízkou cenu.
Podle zájmu se budeme snažit rezervovat ubytování v místních penzionech, pochopitelně za cenu vyšší (cca 800 Kč a více za dvojlůžkový pokoj za 1 noc). Stravování objednáme společné.
Dobré počasí rezervovat zatím nezvládáme, ale doufáme, že v tomto čase bude příznivé.

Pokud máte zájem se přihlásit, je třeba co nejdříve vyplnit elektronickou přihlášku, kterou najdete zde.

You have no rights to post comments

Společnost pro trvale udržitelný život
Zpravodaj STUŽ
ISSN 1802-3053


Creative Commons License