Ex-Soviet housing in Milovice, CZ

Tisková zpráva Společnosti pro trvale udržitelný život (STUŽ/ČR ) a Spoločnosti pre trvalo udržateľný život (STUŽ SR) ze dne 12. 9. 2018

Naše společnosti zorganizovaly ve dnech 7. až 9. září 2018 v obci Bobrovec v Západních Tatrách již své 24. setkání u příležitosti Memoriálu Josefa a Petry Vavrouškových.

Hlavním letošním tématem tohoto setkání bylo sté výročí vzniku společného státu a spolupráce obou zemí při ochraně přírody a krajiny. Při této příležitosti si účastníci také připomněli 50. výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa a následnou přes dvě desetiletí trvající sovětskou okupaci. Ta přinesla nejen ztráty na životech, hospodářskou újmu a úpadek kulturní a mravní, ale i enormní poškození životního prostředí. A jelikož jsou tyto škody a rizika z nich vycházející stále aktuální, vyzývají účastníci 24. Memoriálu Josefa a Petry Vavrouškových vlády České a Slovenské republiky k odstranění zbývajících ekologických škod po okupační Sovětské armádě.

Text výzvy „Výzva účastníků Memoriálu Josefa a Petry Vavrouškových k odstranění zbývajících ekologických škod po okupační Sovětské armádě“ je přílohou této tiskové zprávy.

Kontakt pro média:

Pavel Šremer – tel.: +420 732966595; e-mail:  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. 

Mikuláš Huba – tel.: +421 904007782; e-mail:  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Vlastní text výzvy.

Plný text výzvy ve slovenštině