Společnost pro trvale udržitelný život

Aktuality STUŽ

Aktuality STUŽ je emailový zpravodaj, který vychází přibližně jednou za 2 týdny a přináší aktuality pro členy a příznivce STUŽ. Přihlaste se k jeho odběru vyplněním jednoduchého formuláře zde.

Archiv doposud vydaných Aktualit STUŽ.

Staňte se členem STUŽ

Není nic jednoduššího, než se přihlásit.

Informace o podmínkách členství

On-line přihláška za člena STUŽ

 

STUŽ na sociálních sítích

Sledujte nás také na sociálních sítích - tam najdete aktuální informace a zajímavosti

Facebook

Twitter

500px-Europarl logo.svg

Zveme Vás na diskusní seminář na téma Volby do Evropského parlamentu a UR který se koná

v úterý 6. května 2014 od 16:00 do 19:00 hodin

Praha 1, Novotného lávka 5, Klub techniků, nejspíše místnost č. 319

*

STUŽ pořádá tradičně před každými volbami panelovou diskusi. Do tohoto panelu byli tudíž pozváni odborníci jednotlivých politických stran a kandidáti do Evropského parlamentu.

Kromě ujasnění základních politických stanovisek těchto jednotlivých stran k problémům udržitelného rozvoje a životního prostředí by naše beseda měla ukázat roli Evropského parlamentu při prosazování principů udržitelného rozvoje na evropské úrovni a usnadnit posluchačům pochopení významu jeho aktivit v této oblasti pro Českou republiku.

Bude nás především zajímat, jak se zástupci stran staví k otázkám prosazování vzniku další strategie Udržitelného rozvoje EU, jež by měla být pokračováním Obnovené strategie udržitelného rozvoje EU z r. 2006; či zda se domnívají, že stačí střednědobá strategie Evropa 2020 a proč. Dále se jich budeme ptát na možnosti a způsoby, jakými by podle jejich představ měl EP reagovat na poslední zprávy IPCC, a také názor na iniciativu OSN Sustainable Development Goals a jeho další osudy. Zajímat nás bude i postup přípravy dalšího, již sedmého, akčního programu EU pro životní prostředí – a názor kandidátu EP na to, zda má být ambicióznější či naopak redukovaný oproti 6. APŽP, případně v čem a proč.

Jelikož předpokládáme účast odborníků celého názorového a politického spektra, budeme se těšit na plodnou a kritickou diskuzi.

Diskutovat budou:

 

  • Mgr. Ondřej Liška, předseda Strany zelených, lídr kandidátky Strany zelených do EP
  • RNDr. Pavel Poc, poslanec Evropského parlamentu, kandidát ČSSD do EP
  • Mgr. Eduard Hulicius, MA, poradce poslankyně Evropského parlamentu Zuzany Roithové; KDU-ČSL, kandidát KDU-ČSL do Evropského parlamentu
  • RNDr. Jan Hollan PhD., fyzik a environmentalista, člen zastupitelstva MČ Brno-střed, LES, Brno, Jihomoravský kraj, kandidát Liberálně ekologické strany do EP
  • Ing. Michal Kučera, poslanec Parlamentu ČR za TOP 09
  • Pozváni byli také zástupci ANO, Pirátů a ODS

 

Diskuzi bude moderovat Ing. Jiří Dlouhý

 

VSTUP VOLNÝ

 

You have no rights to post comments

Společnost pro trvale udržitelný život
Zpravodaj STUŽ
ISSN 1802-3053


Creative Commons License