PM10 a Europa


Zveme Vás na diskusní seminář na téma

Částice, ultrajemné částice a zdraví

 

v projektech na severu Čech

který se koná

v úterý 5. února 2013 od 16. 00 do 19:00 hodin

Praha 1, Novotného lávka 5, Klub techniků, místnost č. 319

 

Dýchání představuje významnou cestu vstupu látek znečišťujících ovzduší do organismu a částice jsou prioritním znečištěním. Mohou vyvolat okamžitou zdravotní odezvu u citlivé populace a dlouhodobou zátěž. O měření expozice, nalezení zdrojů znečištění a zdravotních vlivech v projektech probíhajících v Ústeckém a Karlovarském kraji bude informovat náš seminář.

 

Panelisté:

 

 

  • MUDr. Miroslav Dostál, Dr.Sc ., ÚEM AV ČR: Nemocnost dětí v okresech Teplice a Prachatice: Longitudinální ekologická studie. Výsledky projektů MŽP VaV /340/1/1997. VaV/ 340/2/00, VaV 740/5/03, VaV-1c/6/5/04, SL-5/160/05, SB/1b3/8/08
  • RNDr. Ivan Beneš, CSc ., Zdravotní ústav se sídlem v Ústí nad Labem: Měření ultrajemných částic v projektu Česko-Saské spolupráce Cíl-3 „Ultrajemné částice a zdraví v Erzgebirgskreis a Ústeckém kraji“
  • Ing. Jan Leníček. Mgr.Martin Kováč a RNDr. Jiří Skorkovský, Zdravotní ústav se sídlem v Ústí nad Labem: Zdroje jemných a ultrajemných částic v česko – saském pohraničí, první hodnocení z kampaní projektu „Ultrajemné částice a zdraví v Erzgebirgskreis a Ústeckém kraji“.
  • MVDr. Markéta Smudková, Ing. Pavla Ryšlavá,Ing.Eva Hrdličková.: Zdravotní ústav se sídlem v Ústí nad Labem: Personální monitoring ovzduší u dětí ze základních škol v projektu TAČR 02020944 „Hodnocení faktorů vnějšího prostředí na zátěž dětské populace, první poznatky“.
  • MUDr. Eva Rychlíková, Zdravotní ústav se sídlem v Ústí nad Labem: Expozice částicím a sledování zdravotních dopadů u dětí v projektu TAČR 02020944 „Hodnocení faktorů vnějšího prostředí na zátěž dětské populace“.

Programem provádí: MUDr. Eva Rychlíková

 

 

VSTUP VOLNÝ

Seminář se uskuteční za finanční podpory hl. m. Prahy