Společnost pro trvale udržitelný život

Aktuality STUŽ

Aktuality STUŽ je emailový zpravodaj, který vychází přibližně jednou za 2 týdny a přináší aktuality pro členy a příznivce STUŽ. Přihlaste se k jeho odběru vyplněním jednoduchého formuláře zde.

Archiv doposud vydaných Aktualit STUŽ.

Staňte se členem STUŽ

Není nic jednoduššího, než se přihlásit.

Informace o podmínkách členství

On-line přihláška za člena STUŽ

 

STUŽ na sociálních sítích

Sledujte nás také na sociálních sítích - tam najdete aktuální informace a zajímavosti

Facebook

Twitter

V těchto dnech nebezpečně eskaluje napětí na československo – maďarském úseku Dunaje. Jsme přesvědčeni o tom, že je nutno udělat vše pro to, aby se toto napětí uvolnilo. Upozorňujeme, že navzdory dosud způsobeným škodám představuje Dunaj i celé Podunají nezměrné přírodní hodnoty, které musíme zachovat pro současné i budoucí generace. Dnes se rozhoduje nejen o přírodním bohatství celé podunajské oblasti, ale také o základních lidských právech jejích obyvatel a o bezpečnosti ve střední Evropě.

Ústavu budoucí České republiky, která vzniká na troskách Československa, považujeme za dokument nejvyšší důležitosti. Má nejen položit základy právního řádu nového státu, ale zároveň stanovit hlavní ideály, na kterých chceme svůj stát budovat a určit nejvýznamnější problémy, které musíme řešit.

Zásadně nesouhlasíme s převodem kompetencí v oblasti územního plánování a stavebního řádu z kompetence ministerstva životního prostředí na ministerstvo hospodářství České republiky, jak je předpokládáno ve vládním návrhu zákona o některých opatřeních v soustavě ústředních orgánů státní správy ČR (tzv. kompetenční zákon).

Společnost pro trvale udržitelný život
Zpravodaj STUŽ
ISSN 1802-3053


Creative Commons License