Společnost pro trvale udržitelný život

Aktuality STUŽ

Aktuality STUŽ je emailový zpravodaj, který vychází přibližně jednou za 2 týdny a přináší aktuality pro členy a příznivce STUŽ. Přihlaste se k jeho odběru vyplněním jednoduchého formuláře zde.

Archiv doposud vydaných Aktualit STUŽ.

Staňte se členem STUŽ

Není nic jednoduššího, než se přihlásit.

Informace o podmínkách členství

On-line přihláška za člena STUŽ

 

STUŽ na sociálních sítích

Sledujte nás také na sociálních sítích - tam najdete aktuální informace a zajímavosti

Facebook

Twitter

V České republice jsou v provozu tři spalovny komunálního odpadu, v Praze, Brně a Liberci. Postavit další jinde se dosud nepodařilo. Lidé to jednak nechtěli, na výstavbu chyběly peníze a z pohledu životního prostředí byly projekty stěží průchodné. To se však loni na podzim změnilo. Ministerstvo životního prostředí rozhodlo, že výstavbu nových spaloven komunálního odpadu finančně podpoří.

Pořad NEDEJ SE z 10. února 2010 je k dispozici k přehrání na internetové stránce České televize.

PRAHA / KLADNO - 11. 2. 2010 - Projekt nové spalovny odpadů navržený společností AGMECO LT bude muset projít posouzením vlivu na životní prostředí. Proti záměru se ohradilo jak sdružení Arnika, tak i místní obyvatelé a úřady, a proto nebude k rozhodnutí stačit tzv. zjišťovací řízení, ale projekt bude muset projít komplexním posouzením vlivů na životní prostředí (EIA).

Ministerstvo životního prostředí (MŽP) nesouhlasí s výstavbou kontroverzní spalovny průmyslových odpadů v Rybitví u Pardubic. Úřad dnes vydal nesouhlasné stanovisko k posouzení vlivů stavby na životní prostředí (EIA). Spalovnu chce přebudováním nevyhovující uzavřené spalovny postavit rakouská společnost AVE CZ. Výstavbu spalovny odmítají místní samosprávy a občanská sdružení. Stanovisko není závazné, jde o doporučení, kterým by se měly řídit další úřady, například stavební.

V objektu bývalých kasáren ve Strašicích na Rokycansku hořel sklad starých lednic a televizorů. Starosta obce dokonce včera ráno obyvatele vyzval, aby nevětrali, pro děti ze základní a mateřské školy vydal zákaz vycházení. Odborníci totiž naměřili vysoké koncentrace škodlivin v ovzduší. Nařízení starosta zrušil ve 12:00. Celý den požár ve Strašicích na Rokycansku sledoval Jan Dvořák.

Společnost pro trvale udržitelný život
Zpravodaj STUŽ
ISSN 1802-3053


Creative Commons License