Společnost pro trvale udržitelný život

Aktuality STUŽ

Aktuality STUŽ je emailový zpravodaj, který vychází přibližně jednou za 2 týdny a přináší aktuality pro členy a příznivce STUŽ. Přihlaste se k jeho odběru vyplněním jednoduchého formuláře zde.

Archiv doposud vydaných Aktualit STUŽ.

Staňte se členem STUŽ

Není nic jednoduššího, než se přihlásit.

Informace o podmínkách členství

On-line přihláška za člena STUŽ

 

STUŽ na sociálních sítích

Sledujte nás také na sociálních sítích - tam najdete aktuální informace a zajímavosti

Facebook

Twitter

Krajskou síť informačních a poradenských center pro oblast ekologické výchovy chce vybudovat karlovarská pobočka Společnosti pro trvale udržitelný život.

„V kraji nejsou žádné neziskové organizace, které by se zabývaly ekologickou výchovou. Je řada organizací, které dělají konkrétní věci, ale není to systémové pro kraj. Je třeba vytvořit informovanou, navzájem propojenou síť a udělat z ní systém,“ říká předseda karlovarské společnosti Pavel Žlebek.

Pokud bude karlovarská pobočka se svým projektem úspěšná, vybuduje z prostředků Evropské unie další v Sokolově a Chebu.

Zdejší pobočka, která vznikla v roce 1998, je neziskovou organizací. Pro veřejnost jsou jejím nejviditelnějším počinem mezinárodní konference o dopravě a technologii k udržitelnému rozvoji. Letos se uskuteční již podeváté.

„V rámci konference jsme začali dělat pořady pro děti předškolního věku. To jsou ekologické pohádky Libora Baláka. Děláme také přednášky pro střední školy. O loňské téma Energie budoucnosti školy projevily tak velký zájem, že jsme museli zájemce i odmítat. Tento rok chceme nabídnout více termínů,“ přiblížil Žlebek.

Mimo to společnost nabízí besedy a přednášky rovněž základním školám a s Hospodářskou komorou organizuje školení pro podnikatele. Disponuje videotékou se stovkami titulů, které si lze půjčit.

„Se středoškoláky děláme besedy v našich prostorách, nemáme kapacity na to, abychom je organizovali v pronajatých prostorách. Velký zájem je ze strany obchodní akademie, některé školy naopak na nabídku nereagují,“ doplnil Žlebek.

Společnost pro trvale udržitelný život
Zpravodaj STUŽ
ISSN 1802-3053


Creative Commons License