Společnost pro trvale udržitelný život

Aktuality STUŽ

Aktuality STUŽ je emailový zpravodaj, který vychází přibližně jednou za 2 týdny a přináší aktuality pro členy a příznivce STUŽ. Přihlaste se k jeho odběru vyplněním jednoduchého formuláře zde.

Archiv doposud vydaných Aktualit STUŽ.

Staňte se členem STUŽ

Není nic jednoduššího, než se přihlásit.

Informace o podmínkách členství

On-line přihláška za člena STUŽ

 

STUŽ na sociálních sítích

Sledujte nás také na sociálních sítích - tam najdete aktuální informace a zajímavosti

Facebook

Twitter

Zveme Vás na již 13. ročník setkání ca Česko - Slovenské hranici

Společnost přátel Slovenska

ve spolupráci s obcí Strání, Přípravným výborem Slavností bratrství Čechů a Slováků na Javořině a turistickým oddílem T.J. Sokol Uh. Brod

 

 

 

13. Česko-Slovenský Silvestr na Pomezí

 

tentokrát první „evropský"

 

29.12.2004 -  od 17,00 hod. sraz ve Starém Hrozenkově na chatě Kordárna.

 

30.12.2004 -  přechod hraničního hřebene Bílých Karpat ze Starého Hrozenkova do Strání (jen pro zdatné turisty), odchod ze Starého Hrozenkova od restaurace U Kubáníka mezi 8,30-9,30 hod. (zavazadla budu přepravena), příchod do Strání do restaurace Zámeček mezi 16,00-18,00 hod., večer setkání účastníků se starosty příhraničních obcí, představiteli Zlínského kraje a Trenčianského samosprávného kraja a dalšími hosty.

 

31.12.2004 -  výstup na Velkou Javořinu (odchod ze Strání od restaurace Zámeček mezi (9,00-10,00 hod)., ve 13,00 hod. setkání u hraničního kamene bratrství Čechů a Slováků a obnovení památeční mohyly Josefa Vavrouška (kámen či kamínek si každý donese z domova), návrat do Strání, kde bude v restauraci Zámeček probíhat společenský večer s lidovou muzikou a oslava konce starého a začátku nového roku - půlnoc přivítáme u vatry přátelství na náměstí U Zámečku za tónů československé hymny.

 

Zváni jsou všichni, kteří chtějí strávit Silvestra 2004 v netradičním duchu, podpořit myšlenku česko-slovenské vzájemnosti a vzdát hold Josefu Vavrouškovi (autoru myšlenky této akce), jeho dceři Petře a všem, kteří přispěli či přispívají k naplňování společných ideálů.

 

Je možná účast jen v jednom dnu či kterékoliv části. Ubytování ve vícelůžkových pokojích nebo ve vlastních spacácích, občerstvení a stravování zajištěno, vše za rozumné ceny na náklady účastníků.

 

Prosíme zájemce, aby se nejpozději do 20.12. písemně ohlásili na adrese Společnost přátel Slovenska, Slovanské nám. 3929, 767 01 Kroměříž nebo e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. včetně požadavků na ubytování (a na který den). Počet postelí je omezen.

 

Akce je podporována z Fondu kultury Zlínského kraje

You have no rights to post comments

Společnost pro trvale udržitelný život
Zpravodaj STUŽ
ISSN 1802-3053


Creative Commons License