Společnost pro trvale udržitelný život

Aktuality STUŽ

Aktuality STUŽ je emailový zpravodaj, který vychází přibližně jednou za 2 týdny a přináší aktuality pro členy a příznivce STUŽ. Přihlaste se k jeho odběru vyplněním jednoduchého formuláře zde.

Archiv doposud vydaných Aktualit STUŽ.

Staňte se členem STUŽ

Není nic jednoduššího, než se přihlásit.

Informace o podmínkách členství

On-line přihláška za člena STUŽ

 

STUŽ na sociálních sítích

Sledujte nás také na sociálních sítích - tam najdete aktuální informace a zajímavosti

Facebook

Twitter

Havranické vřesovistě s kvetoucím janovcem4

STUŽ/ČR a STUŽ/SR si dovolují pozvat všecny zájemce na 23. ročník Memoriálu Josefa a Petry Vavrouškových který se bude konat ve dnech 26. až 28. května v Národním parku Podyjí

 

***

Česká a slovenská Společnost pro trvale udržitelný život STUŽ Vás zvou na 23. Memoriál Josefa a Petry Vavrouškových, který se bude letos konat v Havraníkách u Znojma v Národním parku Podyjí.

Program Memoriálu

26. 5. večer

1. Příjezd do Havraník, ubytování, večeře.

2. Večerní program od 18.00 ve společenské místnosti ubytovacího zařízení Správy NP Podyjí v bývalé škole Havraníky 13 ( v centru obce, naproti kostelu). Téma první části semináře: Problematika ochrany a udržitelného využívání říční krajiny jako výzvy. Téma bylo zvoleno jako vysoce aktuální, neboť problematika říční krajiny je v obou republikách opomíjena. Od slovenských kolegů zazní informace o vývoji situace kolem znovuobnoveného návrhu Národního parku Podunají, ze Správy NP Podyjí zazní úvodní informace o NP Podyjí, bude promítnut i krátký film.o řece Dyji.

 

Dále zazní příspěvky na téma neudržitelného vývoje ČR a SR 25 let po Summitu Země v Riu

27. 5.

3. Celodenní exkurze do Národního parku Podyjí se zástupcem Správy NP Podyjí. Sraz na exkurzi v 9.00 před bývalou školou v Havraníkách. Předběžná trasa: Havraníky – Čížov/Hardegg – otevření rekonstruované celnice, prohlídka fotografické výstavy. Dále na Nový Hrádek –zříceninu, vyhled na řeku Dyji, ukázky krajinné vegetace NP. Následovat budou ukázky k tématu lesy- podpory spontánních procesů a na závěr u Havraník ukázky k tématu podpora biodiverzity – bezlesí, řídkého lesa.

 

4.Večerní program: Sraz v 19.00 u bývalé školy Havraníky, miniexkurze viničnou a vřesovištní krajinou cestou na společenský večer. Společenský večer -ochutnávka vín v rodinném vinařství Celaria pana Koníčka v Popicích se zasvěceným komentářem a pohoštěním, následovaná informacemi z obou STUŽek, z ČR i SR.

28. 5.

5.Dopoledne od 8.30 pokračování semináře ve společenské místnosti ubytovacího zařízení Havraníky 13 na stejná témata: Ochrana a udržitelné využívání říční krajiny a Neudržitelný vývoj v ČR a SR. Předpokládaný konec semináře v 13.00.

6.Odpoledne program dle individuálních plánů účastníků, např. návštěva Nationalparkhaus Thayatal-Podyjí v Hardeggu, vyhlídky na 9 mlýnů Šobes , nebo nádherné vyhlídky Sealsfieldův kámen.

Organizační informace

Ubytování

Skromné ubytování ve vícelůžkových pokojích v bývalé škole v Havraníkách 13: cena cca 150 Kč/noc – úhrada na místě.V pátek možnost ubytování od 16.00

Ubytování v pensionu v Havraníkách v jedno, dvou, tří nebo čtyřlůžkovém pokoji: cena 350 Kč – 500,- Kč/noc – úhrada předem, přihlášení dostanou pokyny k úhradě.

Zájem o ubytování vyznačte v přihlášce.

Stravování

Páteční večeře:v penzionu Tři koruny

Sobotní oběd: v restauraci na trase exkurze (nejspíše v Althanském hostinci v Milíčovicích)

Sobotní večeře:ve sklípku pana Koníčka

Snídaně pro ubytované v bývalé škole: vlastní, čaj a kávu připravíme v kuchyňce. Ubytovaní v penzionu mají možnost si za 85,- Kč snídani objednat, případně se připojit k vlastní snídani v bývalé škole. Možnost nákupu v místním obchodě.

Zájem o společné stravování označte v přihlášce.

Doprava

Doprava je individuální. Pokud jedete autem a máte volná místa, případně pokud máte zájem o spolujízdu, označte to v elektronické přihlášce.

Zájemce o přednesení příspěvku na tato témata prosíme o přihlášení příspěvku do elektronické přihlášky.

 

Elektronickou přihlášku naleznete zde (nebo také na webových stránkách www.stuz.cz)

Vyplnit, prosíme, nejpozději do 15. dubna 2017.

O podrobnostech celé akce budou zájemci informováni nejpozději v průběhu dubna.

Bližší informace k programu poskytuje Pavel Šremer ( Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. ), k logistice Ing. Eva Vavroušková ( Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. ).

Organizátoři akce:

Společnost pro trvale udržitelný život ČR - Pavel Šremer, Jiří Dlouhý

Společnost pro trvale udržitelný život SR - Mikuláš Huba,

Geografický ústav SAV - Mikuláš Huba, Vladimír Ira, Ján Hanušín

Centrum pro otázky životního prostředí UK - Jana Dlouhá

 

 

S pozdravem jménem české a slovenské STUŽ

Ing. Jiří Dlouhý, předseda

You have no rights to post comments

Společnost pro trvale udržitelný život
Zpravodaj STUŽ
ISSN 1802-3053


Creative Commons License